From Toll Wiki
Click on the map to open toll wiki for a country/state

Sundsvallsbron är en avgiftsbro i Sverige som korsar Sundsvallbukten i Medelpadprovinsen. Ett alternativ till att korsa Sundsvall utan att gå genom innerstaden, det är en del av Europaväg 4. Det underhålls och drivs av Transportstyrelsen genom att identifiera fordonsägare, skicka meddelanden och tillhandahålla kundtjänst. För utländskregistrerade fordon sker dock administrationen av EPASS24.

Avgiften för Sundsvall Bridge beror på fordonstyp och tid på dygnet. Du behöver inte stanna eller betala direkt för att korsa bron. De elektroniska kontrollrummen registrerar fordon som korsar bron och skickar en månadsfaktura till fordonsägaren.

Du kan beräkna infrastrukturskatt för att korsa Sundsvallsbron och andra avgiftsbelagda broar och städer i Sverige med Vägtullskalkylator Sundsvallsbron.

Beloppen som debiteras som infrastrukturavgift på Sundsvallsbron

  • Bil: SEK 9 
  • Lättfordon: SEK  9
  • Buss (max 14 ton): SEK  9 
  • Tungfordon (över 3,5 ton): SEK 20 


Nödfordon, motorcyklar och mopeder, diplomatiska fordon, EG-mobilkranar och bussar med en totalvikt på minst 14 ton betalar ingen infrastrukturavgift.

Både svenska och utlandsregistrerade fordon måste betala bryggavgiften. Avgiften gäller per passage och debiteras dygnet runt, varje dag under året.

Hur man betalar vägtullar för Sundsvallbron

huvudartikel: Hur man betalar trängselskatt och infrastrukturavgift

För fordon som är registrerade i Sverige

För fordon som är registrerade i Sverige kan fordonsägare beställa e-avi eller autogirering mot infrastrukturavgift via din internetbank.

När du ansöker om en e-faktura får du ditt betalningsmeddelande direkt till din internetbank istället för via brev till ditt hem en gång i månaden. Du registrerar dig i din internetbank via bankens e-faktureringstjänst.

Du kan också betala din bryggavgift via direktdebitering. Då dras din bryggavgift automatiskt av för alla bilar du äger vid passeringstidpunkten och från det bankkonto som anges i avtalet.

För fordon som är registrerade utomlands

För fordon som är registrerade utomlands har Transportstyrelsen fått en anmälningspartner att identifiera fordonsägare, skicka fakturor och ta emot betalningar via EPASS24[1].

För mer information se hur man betalar trängselskatt och infrastrukturskatt i Sverige.

Avgiften på den här sidan kanske inte har uppdaterats nyligen. Se våra vägtull- och reseräknare och Customs API för de senaste vägtullarna. Skicka feedback om vägtullarna är felaktiga. Vi kommer att uppdatera informationen omedelbart.

Beräkna vägtullar för Sverige och andra regioner i Europa

Beräkna rutter, vägtullar och bränslekostnader för din resa med bilar, lastbilar, mopeder, husvagnar, bussar och motorcyklar i Sverige och andra Europeiska länder TollGuru Resekalkylator. Den visar också de billigaste, snabbaste och andra optimala rutterna till din destination tillsammans med vägtullarnas plats, betalningsmetoder och mer.


Rideshare, OEM, TMS, flottaföretag och andra transportföretag kan utnyttja vägtullsinformation genom att integrera med TollGuru Toll API för beräkning före resan och avstämning efter resan.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.